Temakveld 7.2 kl 1800

Hei, og takk for sist til de som var på møtet på Kjeller i går. En kort oppsummering til dere andre.

  1. Thore gikk gjennom årets sekvenser (som også ligger på hjemmesiden). ACN vil fremme forslag om at det skal gis en «free break» på sportsmannsprogrammet, da den er energikrevende, og flere fly risikerer å få problem med minstehøyden. ACN (Thore) vil også lage forslag til helt nytt og bedre program for Intermediate, for å kunne fly dette med enklere fly . Disse forslagene vil evt gjelde på NM og Nordisk.
  2.  Utvalgte ulykker fra sivil display eller treningsflyging i USA ble gjennomgått. Se vedlagte regneark. Den gjennomgående årsak er tap av kontroll i lav høyde, men det er også en del ulykker knyttet til låste kontroller som følge av fremmedobjekter. Begge disse typene av ulykker kan vi unngå ved å ha gode marginer på høyde, samt en grundig preflight. Det er imidlertid også andre årsaker, og det henstilles å gå inn på http://www.ntsb.gov/aviationquery/index.aspx for å lese (og lære).
    Også engelske havarirapporter på http://www.aaib.gov.uk/publications/index.cfmer nyttig lesing. De fleste har vel også sett diverse ulykker på Youtube, i farten nevnes:

  3. Vi gikk kort gjennom programmet OLAN for tegning av akro-sekvenser. Dette er enkelt og intuitivt, gratis, og kan lastes ned fra http://www.aerobatics.org.il/olan/
  4. Sjekk websiden vår  for oppdateringer.
  5. Husk påmelding til samlingen på Starmoen 13-15. April.

Med vennlig hilsen
Aerobatic Club of Norway
Christian Falck

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Kurs/seminar. Bokmerk permalenken.